Archive for February, 2018

Македонија ја поддржува Европската декларација за производството на соја без ГМО

Македонија ја поддржува Европската декларација за производството на соја без ГМО

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски , во рамки на саемот „Зелена недела“ во Берлин, потпиша изјава со која ја официјализира македонската поддршка на Европската декларација за производството на соја без ГМО. Како што информира Министерството за земјоделство (МЗШВ), потписници на заедничката Декларација се Австрија, Хрватска, Финска, Франција, Германија, Грција, Унгарија, Италија, Луксембург, […]