Category: Истражувања

Како ГМО храната му штети на вашето здравје (Видео)

Како ГМО храната му штети на вашето здравје (Видео)

Истражувањата покажале дека генетски модифицираната храна не е безопасна. Таа има потенцијал да предизвика сериозни здравствени проблеми, како што се малигни тумори, неплодност, имунолошки болести, алергии и дефекти на новороденчиња. Американската академија за животна средина и медицина (AAEM) ги повикува лекарите да им објаснуваат на своите пациенти, медицинскиот персонал и на јавноста да ја избегнуваат […]

Во фабриката за месо на иднината – еве што ќе ни јадат децата (Видео)

Во фабриката за месо на иднината – еве што ќе ни јадат децата (Видео)

Со се поголемиот број за усти за ранење, производството на храна повеќе не може да се сведе на традиционалниот начин на подготвување на истата Научниците пронајдоа нов начин, преку Ин-витро плескавици како би се погрижиле да ги прехранат идните генерации. Целиот процес велат ќе го спаси човештвото и животните. Еве зошто. 1. нема да се […]