Сирупот од ГМО пченка создава се повеќе дијабетичари


Во голем број на реклами можете да слушнете како ви нудат пиво со врвен квалитет направен од изворски води и најквалитетни состојки. За жал голем број од произведувачите забраваат да напоменат за дополнителните состојки, кои се ставаат во пивото, поради ефтината изработка, а кој содржат еднаков или сличен вкус, мирис, боја и густина.

pivaАлкохолните пијалоци од квасец, јачмен и вода се едни од најпопуларните пијалоци уште од времето на стариот Египет. Пивото со концентрациски алкохол од 3 до 13 % досега бил подложен на голем број на модификации, конзервација и промена на квалитет. Популарно и денска, пивото како алкохолен пијалок, но и прехрамебн производ, е подлежен на стандардите на денешната прехрамбена индустрија, која исто така ги користи основните состојки на пивото, додавајќи и некои други кои и не се така погодни за човекотвото здравје.

Иако голем број на дружења се незамисливи без пивото, секако треба да се размисли за квалитетот кој го конзумирате, во склоп на она што не содржи евтини и штетни состојки за човековото здравје.

Еве ја листата на илегални адитиви кои произведувачите на пива ги користат.

MSG (mononatriev glutaminat) го засилува вкусот и истиот одамна се користи во прехрамбената индустрија. На прозводите често е обележан со Е621. Oпасен е за клетките, мозокот, придонесува за Паркинсовата и Алзхемеровата болест, предизвикува мачина главоболки, аритмија, хиперактивност, цревенило на лицето и др.

Propilen gikol – неговата главна цел е одржување на пената. Забележан е на производите како (Е900-Е910) го има кај газираните пијалоци, слатките, пецивата житариците…

Штетен е по масните клетки во близина на срцето, бубрезите и другите внатрешни органи. Се користи во многу производи како замена за шеќерот.

Kalcij dinatriev ЕDТАсредство кое служи за регулирање на киселоста, антиоксиданс. Означен е како Е300-340. Може да предизвика пореметување на метаболизмот, кожна алергија, и да влијае на репродуктивниот развој.

Бојата на карамела – се користи во газираните и освежувачки пијалоци. Постојат четири вида на ваква уметничка боја, а истражувањата покажале дека ова е штетна супстанца. Ги развива молекулите кои можат да предизвикаат рак. Многу експериметни кај животните утврдиле дека бојата на карамела може да предизвика рак на белите дробови, плуќата, штитните жлезди и леукемија.

Друга боја: црвена 40, жолта 5 и 6, е еден од најраширените адитиви. Забранета е поради заболувањата кои биле предизвикани кај лабораториските животни, и се смета за крајно проблематична. Некои од овие адитиви предизвикува рак, но без оглед на тоа, таа и понатаму се користи во прехраната.

Боја на инсект – јавно позната како Starbucks и Dannone, поради користење на инсекти за обојување на кафето, јогуртот и разни пијалоци кој предизвикува шок кај конзументите. Предизвикуваат голем број на алергии, па и анафиликтички шок, што може да резултира со смртни последици.

Глицерил моностеарат – познат како GMS органска молекула која се користи како симулатор за уљето, восокот и како растворувач, како и заштитен слој за хидроскопскиот прав во средствата за подмачкување кај смолата, Се користи во фармацевската индустрија, и ја има во козметичките производи за нега на косата. Доста е токсичен за многу органи и забранет во многу земји.

Остави коментар