Archive for November, 2014

ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО: ПОРАДИ ВАКВИ ГЕНЕТСКИ ГРЕШКИ СЕ РАЃААТ ВАКВИ СТРАШИЛА

ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО: ПОРАДИ ВАКВИ ГЕНЕТСКИ ГРЕШКИ СЕ РАЃААТ ВАКВИ СТРАШИЛА

  Комбинацијата на гени е виновна за низа заболувања кај сите живи суштества, но и за многу страшни деформации. Поради генетски грешки се раѓаат неверојатни и застрашувачки суштества како што се крави со шест нози, змии со две глави, риби со три очи и слично. Погледнете ги овие 25 страшни фотографии од кои ќе ви […]

ЕУ чекор поблизу до забрана на ГМО

ЕУ чекор поблизу до забрана на ГМО

Комитетот за заштита на животната средина на Европскиот парламент изгласа денеска предлог-закон со кој на земјите-членки им се дозволува да забранат одгледување генетски модифицирани организми (ГМО) на нивна територија. Комитетот прифати серија измени во однос на првобитниот нацрт на Европскиот совет, кој според мислењето на пратениците им давал премногу слобода на мултинационалните компании, кои произведуваат […]