Archive for March, 2018

Документарецот што само ја замрси дебатата околу ГМО

Документарецот што само ја замрси дебатата околу ГМО

Двајца тешкаши на тема храна, не како готвачи, туку од научна перспектива, се главните ликови во документарецот Еволуција на храна, ретко отворен про-ГМО документарец што користи наука за побивање на митовите околу штетноста на ГМО. Едниот е Мајкл Полан, автор на бестселерот Одбрана на храната и професор по новинарство на Беркли. Втората е Марион Нестле, […]