Фото: Знаете ли што значи ознаката „Е“ како на амбалажата на сликата?


Знакот “E”, се наоѓа покрај грамажата на производите во сите земји на Европа кои водат анти ГМО политика.

“E” всушност значи дека производот е во склад со прописите на Европската унија за точност на мерењето на тежината на пакувањето.

Значи, ако на шишето или на пакувањето пишува: “500ml e”, тогаш знајте дека ЕУ ја одобрила таа пресметка. Познат како e-марк или како знак за проценка, овој знак не е задолжителен на производите.

Остави коментар