Ќе и го земат детето затоа што му давала козјо наместо млеко со ГМО?


Одделот за здравство и социјална служба и се заканил на една мајка од гратчето Мејн со одземање на детето и негово посвојување во друго семејство затоа што го хранела со којзо млеко, а не со вештачко.

baby_food gmo

Алора Гелерсон не била во можност да го дои своето дете, па таа направила формула од козјо млеко во која имало и сок од целер.

Детето го сакало млекото и растело здраво и според пропишаните норми од болницата.

Сепак, наместо да си молчи, таа му ја кажала формулата на педијатарот кој ја пријавил во Социјалната служба која го посетила семејството му наложила на детето да престанат да му даваатод козјото млеко туку од специјално млеко кое содржи ГМО и соја.

Доколку не го почитувале ова, им се заканиле дека ќе им го одземат детето.

Локалните медиуми се збуниле од оваа постапка, па побарале мислење од друг докоторот кој изјавил дека многу деца пијат козјо млеко бидејќи родителите знаат дека е поздраво, полесно се вари, и има помалку шанси за да се добие алергија.

Локалните медиуми се обиделе да ги контактираат од Социјалната служба, но не сакале да одговараат, наместо тоа на владините веб-сајтови објавиле дека млекото од коза не е здраво за децата.

Baby-Bottle-of-Milk

Остави коментар