Кога науката меша прсти во природата


Веројатно сте слушнале за генетски модифицираните организми. Некои сметаат дека тие се неприродни и штетни за живиот свет, додека други тврдат дека генетски модифицираните организми се неопходни за напредокот на науката. Има некои поволности, но и лоши страни кога науката меша прсти во работата на природата.

 

Остави коментар