Откриен доказ: Патент кој потврдува дека аспартамот е измет со ГМО бактерии, а го има во сите пијалоци – Кока кола, Пепси..


Во 1999 година, The Independent објави напис под наслов „Најдобриот засладувач во светот е направен со ГМО бактерии”, кој откри дека Монсанто свесно додавал аспартам во безалкохолните пијалаци во САД, и дека аспартамот е направен од ГМО бактерии.

aspartame2Овој извештај, кој е еден од првите обелоденувањата за аспартамот во најчитаниот весник, доби мало внимание од читателите, можеби поради тоа што нивните импликации биле потценети во тоа време, а во меѓувреме останаа заборавени.

Од 1999 година, светот стана малку повеќе свесен за Монсанто и аспартамот, но игнорирањето на овој проблем во тоа време се уште не бил до крај истражен, па требало малку повеќе време додека луѓето да почнат да се „освестуваат“ од деструктивните ефекти на аспартамот по човечкото здравје. За жал, од 1981 аспартамот е патентиран производ, па сега е достапен онлајн.

Процесот на производство Вештачкиот засладувач аспартам, со формула ASP- Phe -ме, е произведен со користење на клонирани микроорганизми. Научниот жаргон за објаснување на овој патент е збунувачки, но еве дел од тоа што го има во аспартамот.

1. Клонирани микроорганизми (кои подоцна е откриено дека се генетски модифицирани бактерии ешерихија колиi) се одгледуваат во резервоари чии средини се направени за да им помогне да напредуваат.

2. На добро хранетите е-коли култури се рафинираат на протеини кои содржат аспарагинската киселина – фенилаланин амино киселина, сегмент потребен за да се направи аспартамот.

3. Протеините содржат ASP- Phe сегменти кои се „берат“ (т.е. лаборантите го собираат изметот од бактериите)

4. Измет потоа се третира. Ова вклучува процес на метилација (додавање на токсични алкохоли, метанол). Додека здравиот разум вели дека овој ненормален производ не треба да го има во нашите тела, авторите на патентот кој е направен без да кријат како, тврдат дека аспартамот претставува безбеден и здрав засладувач.

„Аспартамот не само што е посладок од шеќерот, туку тој се препорачува и како храна. Додека сахарозата може да му обезбеди на телото повеќе енергија, аспартам е составен од амино киселини кои се цврсти како блокови во зградата и како и другите протеини се расчленети со ензими за варење во стомакот.

Од овие причини, аспартамот е одлична замена за шеќерот како засладувач”, велат производителите. Па така имаме еден официјален документ кој не само што ја открива шокантната вистина за аспартамот, но, исто така, јасно признава е наменет за широка потрошувачка како замена за сахарозата. Затоа, следниот пат кога некој ќе тврди дека вашата резервираност во врска со овој засладувач е неоснована, упатете ги кон овој патент кој ја открива вистината за аспартамот.

by Michael Ravensthorpe – Natural News

http://www.independent.co.uk

http://www.freepatentsonline.com

http://science.naturalnews.com

Остави коментар