Си играат БОГ – Веќе се родени првите ГМО бебиња


Само пред неколку месеци, беше откриена првата група на генетски модифицирани бебиња, кои биле создадени во САД. Научниците изјавија дека 30 бебиња биле родени со користењето на генетски модификациони техники.

genetic_engineering-300x232Покрај тоа кај 2 тестирани бебиња биле откриени гени од вкупно 3 различни родители. Генетичарите велат дека методот на оваа генетска модификација, во иднина може да придонесе за создавање на генетски модифицирани бебиња, со екстра, карактеристики како што е надчовечка сила, или енормно висок коефициент на интелегенција.

Овој ден може да дојде побрзо од очекуваното, брам за некои од нас.

Дури и водечките научници сега се залагаат за селективно одгледување врз основа на генетската шминка, одбирањето на гените на потомството, па дури и развивање на технологија за клонирање за да „растат” и се развиваат човечки хибриди и други бизарни експерименти.

Додека генетското менување на лековите и генетските модифицирани бебиња можат да наидат на одбивност од страна на општата јавност, научниците и биотехнолошките компании во голема мера се финансирани од владата и работат на постигнување на многу поголем подвиг – генетски модифицирани луѓе во форма на „супер војници”.

Овие луѓе одат уште подалеку од имагинацијата, да се создадат луѓе на кои што нема да им биде потребна храна, или сон за извршување на телесни подвизи, а истовремено да бидат способни да генерираат повторно растење на екстремитетите, кои би биле уништени од непријателски оган.

И не ова не е сценарио за филм – туку реалност на која се фрлаат милиони и на која работат големи умови.

Остави коментар