Живот и здравје или ГМО


Генетски модифицираните организми се создадени во лабораториите на големите меѓународни компании со спојување на гени на два различни видови, што никогаш не би се споиле во природата, на пример домат и риба, пченка и бактерии, вируси и сливи. Овој нов организам станува приватна сопственост на таа компанија, а со тоа таа има контрола врз храната. Кој ја контролира храната го контролира и светот. Целта на ГМО е контрола и профит.

GMO-65-bolesti-300x180Дали генетските модифицирани организми се безбедни?

Апсолутно не! Научно е докажано дека овие неприродни комбинации на гени не се стабилни. Гените  непредвидло се одвојуваат и се приклучуваат во синџирот ДНК на оној кој јаде ваква, и може да предизвика стотици илјади мутации и долготрајни болести. Животните кои се хранат со ГМО се небезбедна храна за луѓето. Научно e докажано дека ГМО храната и пратечкиот хербицид Тотал предизвикуваат 65 најтешки болести како рак, неплодност, алергии, намалување на мозокот, Алцхајмерова болест, импотенција, црниот дроб, бубрезите, панкреасот, раѓање на монструозни деца.

Top Post

Остави коментар